500 Na Luther

Datum: 13 mei 2017

Aanvangstijd: 20:00

Informatie:


Oranje, Orgel en Luther-Liederen in de Jozefkerk
 
In het kader van 500 jaar Reformatie organiseert de interkerkelijke werkgroep 500naLuther op 13 mei een avond met Lutherliederen..
De reformator Luther schreef de tekst en de melodie van een aantal liederen. Ze worden in de kerken van de Reformatie nog steeds met regelmaat gezongen. Op deze avond staan die liederen centraal.
De christelijke muziekvereniging Oranje uit Assen o.l.v. Johan Gerkes en Thysia Betting speelt een aantal moderne bewerkingen.
Johan Gerkes speelt op het orgel ook enkele bewerkingen, onder meer het virtuoze werk van Cor Kint over Ein feste Burg. Laat u/je meevoeren door de klanken van hét Lutherlied-bij-uitstek..
We beleven ook de primeur dat orgel en fanfareorkest weer tegelijk kunnen klinken. Bij de laatste restauratie van het Van Dam-orgel in 2016 is dat weer mogelijk geworden door een verlaging van de stemming.
Verder zal Johan Gerkes op orgel enkele werken van dé Lutherse componist bij uitstek, Johan Sebastian Bach (1685-1750), laten horen.
Natuurlijk is er alle gelegenheid om uit volle borst mee te zingen. Kortom, een avond met een gevarieerd programma. U/jij bent van harte welkom!
Plaats en tijd: Jozefkerk, Kerkplein Assen. Zaterdag 13 mei 2017 om 20 uur. Vrij entree, collecte bij de uitgang
Jenny Kloosterhuis en Tjeert Poelman, namens de werkgroep 500naLuther
Voor meer info: www.500naluther.nl

Deel dit bericht: