Benefietconcert

Datum: 24 september 2016

Aanvangstijd: 20:00

Informatie:

RESTAURATIE VAN DAM ORGEL
JOZEFKERK
Assen, 01-09-2016
 
Asser Mannenkoor en El ELOHIM geven concert voor restauratie orgel Jozefkerk
 
Op zaterdag 24 september 2016 geven het Asser Mannenkoor en Gospelkoor El Elohim een benefietconcert in de Jozefkerk te Assen waarvan de opbrengst geheel ten goede komt aan de restauratie van het prachtige, voor Assen en Drenthe unieke Van Dam-orgel.
 
Het uit 1896 stammende Van Dam orgel wordt momenteel gerestaureerd. De Stichting Sociaal Culturele Activiteiten Jozefkerk is volop bezig geld voor deze restauratie in te zamelen. Het Asser Mannenkoor en El Elohim ondersteunen deze geldwerving door het geven van een benefietconcert.
 
Het ASSER MANNENKOOR is een algemeen koor met een zeer gevarieerd repertoire van klassieke mannenkoorliederen in vele talen tot eigentijdse musicalmelodieën en evergreens. De muzikale leiding van het koor is in handen van dirigent Bert Lammers.
 
Gospelkoor EL ELOHIM is een enthousiast interkerkelijk koor. Zij beheersen een breed repertoire van traditionele en moderne gospel tot musical- en popmuziek. Joop Ploeg is al meer dan 25 jaar dirigent. Jan de Roos is vaste dirigent van beide koren.
 
Zowel het Asser Mannenkoor als El Elohim zijn grensverleggend bezig, maar deze samenwerking is nieuw voor beide koren.
 
Zaterdag 24 september, aanvang 20 uur, zaal open 19.30 uur. Kaarten à €12,50 (t/m 12 jr. € 7,50) zijn te bestellen per e-mail: benefiet@sca-assen.nl,
telefonisch: 0592-268454 of bij de ingang van de kerk

Deel dit bericht: