Herderstocht 2019

Op dinsdagavond 24 december 2019 wordt voor de 20ste keer(!) de Herderstocht gehouden in Balloo. Deze is te wandelen en te beleven tussen 17.00-21.00 uur. De laatste start is om 20:00 uur. Elk jaar komen hier duizenden mensen op af. We vertellen het kerstevangelie tijdens een wandeltocht van ca. 2,5 km.

In de Schaapskooi staat een koor dat kerstliederen zingt en bij de kooi kunnen de mensen genieten van een hapje en een drankje.

De vertellers in het veld zijn gekleed als de mensen uit het geboortejaar van Jezus. Zo nemen we de mensen mee naar die bijzondere nacht…

Het primaire doel van de Herderstocht is evangeliseren. Daarnaast gaat de opbrengst naar een goed doel. De entree is €3,00.

Zie ook www.herderstochtballoo.nl

 

Vrijwilligers

Natuurlijk hebben we weer heel veel mensen nodig die ons helpen om er een geslaagde avond van te maken. Ook iets voor jou? Vul dan in waar jij bij wilt helpen.

NB. Als je meerdere taken leuk vindt, kies dan 1 taak en zet bij de opmerking welke taak je 2de voorkeur heeft. Ook kun je voor shift 1 en 2 een andere taak kiezen. Je staat dan eerst bij de ene taak en het tweede gedeelte bij een andere taak.

(Tip voor de jeugd: jouw taak als vrijwilliger bij de herderstocht kan gebruikt worden voor je maatschappelijke stage!)

 

Hieronder per taak uitleg met wat er van je verwacht wordt

 

Verteller (vanaf 18 jaar)

Je vertelt een gedeelte van het kerstverhaal aan groepen van 50 tot 80 mensen. Je bent verkleed als een herder/wijze/herbergier/Lucas/soldaat. Je bent ongeveer 2 uur actief. Je kunt je aanmelden voor shift 1 (van 16:30 uur – 18:30 uur) of voor shift 2 (van 18:30 uur tot 21:00 uur).

Verantwoordelijke: Tineke Huisman

 

Figurant (vanaf 8 jaar)

Als figurant hoef je niet te vertellen. Je bent verkleed als soldaat, herder, Jozef of Maria. Om je aan te melden als figurant moet je in ieder geval 8 jaar of ouder zijn. Omdat we een mix maken van de leeftijden vragen we je bij het aanmeldformulier even de juiste leeftijdscategorie te selecteren. Je kunt je aanmelden voor shift 1 (van 16:30 uur – 18:30 uur) of voor shift 2 (van 18:30 uur tot 21:00 uur).

Verantwoordelijke: Tineke Huisman

 

Medewerker orde- en veiligheid (vanaf 18 jaar)

Als medewerker orde- en veiligheid draag je zorg voor de veiligheid op verschillende vertelplaatsen. Je laat het publiek toe tot de herderstocht in gedoseerde aantallen. Als er een verstoring is treed je op.

Verantwoordelijke: Henk Lunshof en Geert Geerts.

 

Stoker (vanaf 16 jaar) Vol

Als stoker ben je verantwoordelijk voor het aansteken en aanhouden van het vuur op de vuurplaats

Verantwoordelijke: Henk Lunshof en Geert Geerts.

 

Parkeerwachter (vanaf 14 jaar)

Als parkeerwachter ben je verantwoordelijk voor het verkeer. Je moet de weg wijzen naar de parkeerplaats en aanwijzingen geven aan auto’s en/of fietsers.

Verantwoordelijke: Lambert Vlieg

 

Decorbouwer (vanaf 16 jaar) Vol

Als decorbouwer help je mee met opbouwen en afbreken van het decor. Je zult hiervoor beschikbaar moeten zijn op dinsdag 24 december vanaf 9:30 uur. Nadat de tocht is afgelopen zul je het decor weer af moeten breken. Als het kan ben je ook beschikbaar op 27 december in de ochtend om het decormateriaal te helpen demonteren en te helpen opruimen op de zolder in Eext.

Verantwoordelijke: Geert Broeksema en Harrie Koops

 

Cateraar (vanaf 15 jaar) Vol

Als cateraar help je bij het verkopen van koffie, thee en chocolademelk bij de schaapskooi. We werken in twee ploegen van 2 uur. Je geeft je dus op voor shift 1 (16:00 uur – 19:00 uur) of shift 2 (19:00 uur – 22:00 uur).

Verantwoordelijke: Christa Schoon

 

Helpers om chocolademelk op te warmen en in gamellen te doen

Het is de bedoeling dat je de chocolademelk uit de Voorhof ophaalt in een gamel. Je warmt dit thuis dan op in een pan en giet de chocolademelk weer terug in de gamel. De gamellen worden in de middag van 24 december, bij jou thuis weer opgehaald. Op het inschrijfformulier staat dit omschreven als “helper”

Verantwoordelijke: Christa Schoon

 

Kassamedewerker (vanaf 16 jaar) Vol

Als kassamedewerker ben je verantwoordelijk voor het innen van de entreegelden. We werken in 2 ploegen van elk 2 uur. Je kunt je dus aanmelden voor shift 1 (16:00 uur – 18:00 uur) of shift 2 (18:00 uur – 20:00 uur).

Verantwoordelijke: Roelf Datema

 

Zanger (vanaf 10 jaar)

We zingen in twee shifts waarbij je desgewenst ook langer of korter mag zingen. Het is van belang dat je minimaal 1, maar als het kan meerdere repetities bij kan wonen. De data voor de repetities zijn vrijdag 29 november van 19:15 uur – 20:15 uur en zondag 8 december van 15:00 uur – 16:00 uur. Ook zingt het koor op vrijdagavond 13 december en zaterdag 14 december tijdens de kerstmarkt in de manege van de Balloohoeve. Aan alles meedoen, hoeft natuurlijk niet.

Verantwoordelijke: Douwe Boersma

 

Zanger Engelenkoor (vanaf 12 jaar)

Je bent verkleed als engel en zingt in een groep van 6 zangers het lied: Eer zij God in onze dagen. Dat doe je in aansluiting op de vertelzin: “En opeens was er bij de herders een hemelse legermacht die God loofde en zong..”. Je kunt je opgeven in twee shifts: 1 van 17:00 uur – 19:00 uur. Of shift 2: 19:00 uur – 21:00 uur.

Verantwoordelijke: Tineke Huisman

Begeleider op instrumenten

Zoals dwarsfluit, saxofoon, gitaar, slagwerk etc. Er zijn drie vaste begeleiders aanwezig die de hele avond het koor begeleiden. Daar kunnen nog enkel begeleiders bij ter aanvulling of afwisseling.

Verantwoordelijke: Douwe Boersma

 

Nazorgteam (vanaf 18 jaar)

Als je deelneemt in het nazorgteam vragen wij je om een praatje te maken met wie daar behoefte aan heeft. We werken bij de catering tent om een praatje te maken met de mensen en om een Lucas evangelie uit te delen aan wie dit graag wil lezen. Je kunt je aanmelden voor shift 1 (17:30 uur – 19:30 uur) of shift twee (19:30 uur – 21:30 uur)