Herderstocht

Datum: 24 december 2016

Aanvangstijd: 17:00

Informatie:

herderstocht_balloo_2016_1
 
Beleef het kerstverhaal tijdens de Herderstocht op het Balloërveld
 
Op 24 december 2016 wordt er voor de zestiende keer een herderstocht georganiseerd. De Herderstocht is een wandelroute van ongeveer 2,5 kilometer over het Balloërveld dat verlicht is met behulp van lampjes. Er kan gestart worden tussen 17.00 en 20.00 uur. Voor jong en oud is de Herderstocht een prachtige gelegenheid om het kerstverhaal te horen, te zien en te beleven.
 
De organisatie heeft de route dit jaar jaar compleet vernieuwd! Wel wordt er nog steeds gestart bij de plek waar de schaapskooi van Balloo staat. Een klein stukje verder kan men zich laten inschrijven bij twee Romeinse soldaten. Dit symboliseert de volkstelling in de tijd van keizer Augustus. Na de inschrijving kan men de lichtjesroute volgen. Onderweg wordt op meerdere plekken bij een kampvuur een deel van het kerstverhaal verteld door onder andere Romeinse soldaten, herders, wijzen, een herbergier en de evangelist Lucas. Vervolgens komt men bij een schamel dak waar Jozef en Maria zich bevinden met hun pasgeboren baby in de kribbe.
 
De Herderstocht wordt georganiseerd door een groot aantal vrijwilligers onder verantwoording van de Gereformeerde kerk vrijgemaakt in Assen-Marsdijk en in nauwe samenwerking met de schaapherders van Balloo.
 
De Herderstocht ondersteunt Stichting Stipulae
Aan de Herderstocht is elk jaar een goed doel verbonden. Dit jaar is dat een project van Stichting Stipulae. Deze stichting doet al jaren goed werk in het droge Masaigebied van Noord Tanzania. Bij een drietal Secondary Schools in Noord Tanzania wil zij biogasinstallaties en duurzame schooltuinen aanleggen. Met de opbrengsten van de Herderstocht hopen wij hen hierin te kunnen ondersteunen!
 
Kom zoveel mogelijk op de fiets
Parkeren rond Balloo is gratis, vanwege de verwachte drukte wordt er geadviseerd om zoveel mogelijk op de fiets te komen. Deelname aan de Herderstocht kost €3,- per persoon. Voor buggy’s en rolstoelen is de route deels toegankelijk.
 
Bezoek voor meer informatie de website: www.herderstochtballoo.nl

Deel dit bericht: