Christus navolgen, hoe doe je dat?

Geplaatst op door

– Ontmoetingsdag Zwolle, donderdag 20 april 2023 –

Christus navolgen, hoe doe je dat?

Moderne Devotie in onze tijd

ZWOLLE – “Het volgen van Christus, vroeger en nu, zal in deze stad vol met herinneringen aan Thomas a Kempis het thema van de dag zijn”, aldus dagvoorzitter Dieneke van de Kamp. “Waar u ook vandaan komt: de Peperbus met haar 75 meter hoge toren wijst u de weg. In deze fantastische locatie is het ochtendprogramma met twee boeiende lezingen over een verlangend volgen van onze Heer en Heiland; met ons hoofd, hart en handen.”

Steunpunt Bijbelstudie en LPB media organiseren hun jaarlijkse Ontmoetingsdag op donderdag 20 april a.s.. De ochtend start met samenzang onder begeleiding van organist Henk Ophoff.

Dagvoorzitter Dieneke van de Kamp opent de dag met een welkomstwoord en gebed waarna

ds. Jos Douma een lezing houdt: ‘Jezus volgen in de stilte’. Het thema van de lezing van Thomas-kenner Mink de Vries is: ‘Zie, je dienst in de wereld is begonnen’.

Deelnemen aan het ochtendprogramma is gratis. Er is een collecte om de onkosten van deze dag te dekken. In tegenstelling tot andere jaren is er geen livestream. De lezingen worden opgenomen en op een later tijdstip uitgezonden via www.Beleefmee.nl.

Na een ochtend van zitten, zingen en luisteren strekt u de benen en lopen we in een 10 minuten naar de Plantagekerk. Daar staat de lunch klaar en start het middagprogramma om 13.30 uur.

Keuzeprogramma

• Workshop ‘Gods stem in de stilte’ oefenen met lectio divina – Jos Douma

• Boottocht door de Zwolse grachten – Mink de Vries (gids)

• Film met verdiepende informatie over de Moderne Devotie en Thomas a Kempis

• Rondleiding in de Onze Lieve Vrouwe Basiliek en voor liefhebbers: beklimming Peperbus

• Stadswandeling onder leiding van een deskundige Zwollenaar

Via www.steunpuntbijbelstudie.nl/ontmoetingsdag kunnen deelnemers voorafgaand aan deze ontmoetingsdag reserveren en betalen voor de lunch en de gekozen workshop. Op de dag zelf kan men ter plekke nog inschrijven en betalen. Maar vol = vol.

Over de navolging van Christus van Thomas a Kempis zijn al vele boeken geschreven en woorden gesproken. Mink de Vries heeft het boek hertaald. Boekhandel Goedhart is aanwezig in de Plantagekerk.

Meer informatie is te vinden op www.steunpuntbijbelstudie.nl/ontmoetingsdag.

Deel dit bericht: