Motortoertochten Israël!

Geplaatst op door

Motorsponsortoertochten Israël
 
Een aantal jongelui van onze gemeente gaat komende zomer naar Israël om meer te leren over het land van God. Ze hopen daar ook een ontmoeting te hebben met een christelijke kerk in Bethlehem.
 
De Arabische predikant Naïm Khouri woont en werkt in Bethlehem onder de Palestijnse bevolking. Zijn gemeente, de First Baptist Church, organiseert diensten en vakantie bijbelschoolprojecten voor de Arabische inwoners van Bethlehem.
 
De gemeenteleden zijn Messias belijdende Joden en ook Palestijnen die onze Heiland erkent hebben als hun Heer en Heiland. Prachtig om de verhalen van hem te horen en te zien hoe de Geest aan het werk is, ook in Palestijns gebied.
Dat geeft ook de nodige moeite en zorgen, geen werk meer omdat je christen geworden bent, tegenwerking door de buren en in de buurt, dag in dag uit….. Stel je eens voor. Leven in afhankelijkheid van Hem!
“Heb je naaste lief als jezelf”.
 
Een paar woorden, gemakkelijk gezegd, maar, als je broer gedood wordt en jijzelf een kogel in je schouder krijgt omdat jij Jezus Christus volgt dan hebben deze woorden wel een andere lading.
Als je dan, als predikant kan zeggen: “Hun daden keur ik niet goed maar van hun ziel blijf ik af”, dan wordt in deze omgeving en bij allen die daar een bezoek brengen wel duidelijk dat alleen met Gods hulp zulke uitspraken door een mens gedaan kunnen worden.
Een klein kerkje midden in Palestijns gebied.
Wat zou het mooi zijn als wij deze gemeente in Bethlehem een financieel steuntje in de rug kunnen geven vanuit onze kerken in Assen.
 
Om daarvoor geld in te zamelen willen we een drietal motorsponsortochten organiseren.
Op de woensdagavonden 22 mei, 5 en 12 juni worden deze tochten georganiseerd.
De start- en finishplaats is “De Voorhof” en we rijden tussen de 90 en 120 kilometer door het mooie Drentse- en Friese land. We hebben de mooiste weggetjes rondom Assen en omstreken uitgezocht.
Starttijd 19.00 uur.
 
We willen jullie als motorrijders dan ook van harte uitnodigen om met ons mee te gaan. Een duopassagier is uiteraard ook welkom. Als jullie motorrijders van buiten Marsdijk kennen, die ook mee willen rijden, dan kan dat uiteraard, ook zij zijn van harte welkom
 
Het is mogelijk om 1, 2 of alle 3 avonden mee te rijden.
Per avond is de inleg € 10 en voor een duopassagier € 5. Rij je alle 3 de avonden mee dan rekenen wij € 25 en met duopassagier € 35. Iedere avond sluiten we af in “De Voorhof” onder het genot van een heerlijke bak koffie met wat lekkers erbij.
 
We hopen dat we veel aanmeldingen krijgen.
Voor vragen en opgave:
 
Jan Roelf Datema: jrdatema@home.nl

Deel dit bericht: