Orgel TT

Datum: 27 juni 2015

Aanvangstijd: 11:00

Informatie:

Orgel-TT
Triade Tour langs drie Asser orgels

Op zaterdag 27 juni organiseert de Orgelkring Assen een “alternatieve TT” in deze stad.
Terwijl op het TT-circuit het motorgeraas duizenden harten sneller doet kloppen zal in de stad orgelmuziek de oren strelen.
Het programma is met Start, Pitstop en Finish opgebouwd rond analoge thema’s.
– START om 11:00 uur in de Jozefkerk, Kerkplein. Organist Sietze de Vries zal na de koffie met koek het Van Dam-orgel demonstreren en daarna het muzikale circuit verkennen met improvisaties
– PITSTOP om 12.30 uur in De Kandelaar, Oude Molenstraat 20. Organist Wietse Meinardi biedt niet alleen ontspanning en rust met werken van J.P. Sweelinck, G.F. Händel en J.S. Bach maar zet de rit voort met muziek van modernere componisten als Flor Peters en Albert de Klerk. Brandstof wordt getankt tijdens de uitleg over het Mense Ruiter-orgel en middels de in de kerk bereide lunch
– FINISH om 14.30 uur in de Adventskerk, Lindelaan 49, Assen-oost. Organist Euwe de Jong geeft met werken van J.S. Bach en A.C Schuurman ruimte aan de koplopers maar laat ook de achterblijvers in verstilling de toon zetten, om te eindigen met een sortie van Lefebure-Wely. Tussendoor wordt onder thee met lekkernij over het Van Vulpen-orgel verteld. De Orgeltriade eindigt rond 16.00 uur.
De kosten zijn voor de hele dag € 25,– (alles inbegrepen), per onderdeel € 10,–; voor jongelui t/m 16 jaar € 10,– rep. € 5,–.
Reservering bij Theo Fokkema; email: fokkemat@gmail.com; Het reserveren is definitief als het deelnamebedrag is ontvangen (banknr: NL38RABO0162538391 t.n.v. Orgelkring Assen)
Nadere informatie: Meino Nijhoff; tel. 0592 375 350; email: m.nijhoff@planet.nl

Deel dit bericht: