Predikant

De gemeente Assen-Marsdijk heeft 1 predikant in dienst.
 

 
In 2010 zijn we met ons gezin in Assen-Marsdijk neergestreken. Toen ik hier begon als predikant was ons huis voller dan nu. Mijn vrouw Anne-Marie en ik kwamen hier wonen met onze 4 kinderen. Inmiddels is de oudste getrouwd en wonen de anderen ook op zichzelf als student. Na al die jaren voelen we ons eigenlijk meer ‘Marsdijkers’ dan Assenaren. Onze wijk is een eigen stukje stad, met z’n 12.000 inwoners. Hier staat de basisschool, de kerk, de winkel en de sportclub.

Als kerk willen we graag laten merken dat wij er zijn. We zijn ervan overtuigd dat we het allermooiste hebben te bieden dat we geven kunnen. Dat doen we met woorden, als we over de Bijbel spreken. Maar ook met daden, als we actief zijn in de wijk en klussen bij hulpbehoevenden, voedselpakketten inzamelen voor de Voedselbank, de jaarlijkse ‘herderstocht’-happening organiseren met kerst en zo veel meer.
Voor veel mensen is het lastig om een verband te zien tussen hun dagelijkse leven en God. Ik merk dat zelf elke keer weer op, als ik met mensen spreek over het bestaan van God en de leiding van God. Om die verbinding tussen ons en God te leggen, zie ik als de grote uitdaging van het predikantschap in onze tijd.

Niet dat ik dat nou zo gemakkelijk kan of doe, maar daar gaat mijn hart wel naar uit. Wil je hierover verder meedenken of heb je wat anders te vragen of te vertellen over jou en God, dan sta ik daar altijd voor open.